A világháborúban...

2005 nyarán kezdtünk hozzá a II. világháborúval kapcsolatos gyűjtőmunkánkhoz. Attól függetlenül, hogy Magyarbánhegyes csepp volt a világháború tengerében, illetve döntő ütközetet nem vívtak a környékünkön a szembenálló felek, ennek ellenére számos eseményre derült fény, amely jelentős egy kis falu életében.
A gyűjtőmunkánkkal megnyertük a Honvéd Kulturális Egyesület által meghirdetett "A második világháború a lakóhelyem" című pályázatát.
Munkánk elismeréseként Dr. Szabó János József hadtörténész (Lásd. honlapját az Ajánlóban!) tartott egy rendhagyó történelem órát az iskola diákjainak az Árpád-vonalról. (Az elismerés értesítésének megtekintése: itt!)

Ezután kicsit más irányba haladt a kutatómunkánk, hisz a falutörténet igen sokrétű. Azóta több érdekességgel sikerült bővítenünk ezt a témát, amit most a nagyközönség elé tárunk. Mindezt - más almenüpontban - kiegészítettük első és második világháborús katonatörténetekkel.

A gyűjtőmunka továbbra is tart. Igyekszünk minél több információt összegyűjteni. Ha szívesen megosztána velünk e témával kapcsolatban a történetét, kérem, írjon nekünk!

Köszönettel: Asztalos Csaba